0

Mit hozol magaddal?

Apránként elindult a visszarendeződés a rendkívüli állapotból a megszokott életünk feltételei felé. Hogy ott milyen nyomokat hagyott a járvány még nem tudjuk, az majd ezután derül ki. Egy viszont bizonyos. Egy szakasz, a bezártság és korlátozások szakasza lezárul. A maga módján mindenki túlélte, és a hétköznapi problémák mellett megtapasztalhatott valamit önmagával kapcsolatban is. Ilyenkor érdemes egy kicsit megállni és elgondolkodni ezeken, hiszen reméljük nem lesz többet ilyen kihívás az életünkben, és ha nem összegezzük most, elvész a lehetőség, hogy javunkra fordítsuk a most átélteket. Lesznek olyanok, akik csak úgy fognak erre emlékezni, mint egy szörnyű rémálomra, és lesznek olyanok, akik megtapasztalhatták saját erejüket, kreativitásukat, és kénytelenek voltak meglátni a megszokott életformájuk ellentmondásait. Nézzünk néhány példát:

A legfontosabb, hogy rögzítsd magadban: végig csináltad! Néha jobban, néha nehezebben, de álltad a sarat. Gondoltad volna, hogy ilyen erős vagy? Pedig igaz. És ez az erő mindig veled marad. 

Gondold végig, hogy a szokásoshoz képest mennyit költöttél az elmúlt 6 hét alatt? Sokan jutottak arra, hogy sokkal kevesebbet. Te is ezek közé tartozol? Mit gondolsz miért? Amikor vásárolunk, úgy hisszük, hogy csak azt vesszük meg, ami kell. De sokszor arra költünk, amivel a jól elrendezett üzletek kívánatossá teszik áruikat, és elcsábítanak. Érdemes ezt rögzíteni most, mert akkor dönthetsz úgy, hogy a továbbiakban te magad döntöd el mire van szüksége a családnak, vagy neked. És csak azt veszed meg, amit elterveztél, nem hagyod hogy befolyásoljanak.

Ha a gyerekeiddel voltál együtt és az online tanulásban is segíteni kellett, megtudtál róla többet, mint eddig? Megérezted, hogy milyen mennyiségű követelménnyel néz szembe a gyereked? Hogy talán tiltakozását fejezi ki azzal, amikor nem tanul, vagy éppen szidja a tanárt. Megsejtetted, hogy nehéz munkahely az övé, ahol felállni, enni, pisilni is csak meghatározott időben lehet? Megfordult a fejedben, hogy ezek után tőled már nem számonkérésre és szidásra lenne szüksége, hanem biztatásra és szeretetre?

Sokféle helyzet alakult ki a családokban a munkahelyi megoldások tekintetében. De az tény, hogy a pároddal kaptatok egy jó nagy, közös feladatot az élettől. Megérezted, hogy ha nem is úgy, ahogyan szeretted volna, de volt egy támaszod. Valaki, akivel közösek a céljaitok. Most többet kellett beszélgetni a feladatok megosztása miatt. Közelebb jutottál ahhoz, hogy valamennyire megértsd és elfogadd az ő szempontjait is? Sok párnak sikerült ez. Biztos, hogy neked is voltak ilyen élményeid.

Amikor megváltoztak a munkakörülményeid, nyertél egy kis távolságot a megszokott mindennapi rutinodtól. Hiányzott? Vagy éppen az fogalmazódott meg benned, hogy ezt, így nem tovább. Őrizd meg ezt az érzést, és tudd, hogy mindig lehet változtatni. Kell hozzá bátorság, de tudod: az van neked.

Ez csak néhány példa volt. Te ismered a saját helyzetedet. De ne szalaszd el ezt a lehetőséget. Mert ha valami változott benned, és azt magaddal viszed, az életed sokkal jobb lehet.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Szeretnél-e tőlünk jó hírekkel és hasznos tanácsokkal teli hírlevelet kapni? Ha igen, javaslom iratkozz fel itt e hírlevélre!

Név: *
Email: *

* Az adataidat bizalmasan kezeljük.
A feliratkozással elfogadod a ÁSZF és Adatkezelési nyilatkozat