A karakter-erősségek hatalma

4 990 Ft

Leírás

Becsüld meg és keltsd életre a benned rejlő pozitív erőket!

Ryan Niemiec és Robert McGarth kaktererősségekről szóló könyve hiánypótló kötet Magyarországon mind az erősségpszichológia iránt érdeklődő szakemberek, mind a laikusok számára.
A könyv középpontjában az a 24 karaktererősség áll, amelyek rendszerét sokéves, az egész világra kiterjedő kutatási folyamat előzte meg, melynek különlegessége éppen abból fakad, hogy közös nevezőre hozza a kontinenseken és vallási rendszereken átívelő közös emberi tapasztalatokat arról, hogy mi a legjobb az emberben.

Ez egy gyakorlati kézikönyv, amely mindenkinek tartogat hasznos tudnivalókat és gyakorlati segítséget ahhoz, hogy minél jobban megismerje, életre keltse és használja a benne rejlő lehetőségeket, erősségeket, pozitív erőket, önmagunk legjobb részét.

Középiskolás kortól kezdve ajánljuk, minden korosztály rengeteg hasznos információt és gyakorlati ötletet talál benne az erősségek mindennapi életben való alkalmazásához.

A szerzőkről:

Ryan Niemiec pszichológus, elismert előadó,a VIA Karakter Intézet oktatási igazgatója, kilenc könyv szerzője, magyarul ez az első könyve, ami megjelenik.

Szerzőtársa Robert E. McGrath a Farleigh Dickinson Egyetem pszichológia professzora, a VIA Intézet senior kutatója, számos tanulmánya és írása jelent meg a karakter és az erények témájában.

A karaktererősségek hatalma az erősségek hangsúlyozása mellett egészen új módon közelít a gyengeségeinkhez, a hibáinkhoz, a bennünk lévő tökéletlenségekhez is. Segít bennünket abban, hogy az erősségeink mentén önmagunkat jobban megismerve tudatosabban és konkrétabban tudjunk tenni a közös jóért, a körülöttünk lévő szűkebb és tágabb közösségekért, és ezáltal segítsünk másokat is a pszichológiai – mentális jóllét növelésében, erősítésében.

A könyv minden karaktererősségnek külön fejezetet szentel, itt gyakorlati példákon, élettörténeteken keresztül segít jobban megérteni az egyes erősségek működését. Életünk főbb területeit (kapcsolatok, munkahely, közösségek, önreflexió) tárgyalva kérdések és szempontok segítik az olvasót abban, hogy minden erősség mentén új felfedezéseket tegyen, új alkalmazási lehetőségeket próbáljon ki, és így megtapasztalja a karaktererősségek felemelő természetét.

A következő kérdésekre mind választ kínál a kötet:

  • Melyek a főerősségeid? És mihez kezdj velük?
  • Mi jelentenek a szunnyadó erősségek?
  • Hogyan ébreszthetjük fel magunkban az erősségeinket?
  • Mit jelent az erősségközpontú szemlélet a hétköznapokban?
  • Hogyan tudok az erősségeim mentén fejlődni a kapcsolataimban, a munkahelyemen, az önismeretemben?
  • Mit jelent az erősségek alul-, vagy túlhasználata?

A könyv tartalmaz egy négy hetes Erősségfejlesztő Programot is, amely rendkívül hasznos gyakorlati eszköz ahhoz, hogy az elméletből gyakorlat, a tudásból változás, az elképzelésekből életre váltott folyamat legyen.

Vélemények:

„Napjaink leghasznosabb és leghitelesebb könyve a karaktererősségekről!”
(Scott Barry Kaufman, PhD.)

„A szerzők egy olyan térképet adnak a kezünkbe, amire égetően nagy szükség van ahhoz, hogy virágzó és a lehető legteljesebb életet élhessünk.”
(Sandra Scheinbaum, Ph.D.)

„Ez a könyv kitágítja az elmét, és jobbá teszi az életet!”
(Judy Krings, coach és pszichológus)

„…reménykeltő, bátorító…”
(Helen O’Donohue, iskolapszichológus)

„Az egyetlen élet, aminek értelme van, ha a főerősségeink mentén élünk, és ebben a könyvben minden benne van, amire ehhez szükségünk lehet.”
(Dr. Roger Bretherton, egyetemi tanár)

„Dr. Ryan Niemiec és Dr McGrath, a karaktererősség fejlesztés kimagasló tudósai és gyakorló szakemberei…”
(Jeffrey E. Auerbach, Ph.D.)

„Íme egy könyv, ami megváltoztathatja az életedet, ahogy az enyémmel is tette.”
(Kristen Carter, pozitív pszichológia szemléletű coach)

Ezek érdekelhetnek még: