Paul R. Sheele: Villámolvasás

2 900 Ft

Leírás

Eredeti cím: The PhotoReading Whole Mind System

Paul R. Scheele bölcsészdoktor, a Learning Strategies Corporation egyik megalapítója, a „villámolvasás teljes elmével” módszer fő megalkotója.

A szerző föltalálta a másodpercenkénti 1 oldalas (!) sebességű „olvasást”. (Valójában az információ elme általi „lefényképezése” és villámgyors feldolgozása történik.) Kincset érő tudás, ami elsősorban diákoknak és olyan felnőtteknek hasznos, akiknek nagyobb mennyiségű írott anyagban kell eligazodniuk vagy azt megtanulniuk.

Tudtad-e, hogy képes vagy másodpercenként egy oldalt elolvasni? Ez a könyv bebizonyítja. A harmadik évezred olvasási és tanulási módszerének titkát tartod a kezedben. A villámolvasás gyökeresen megváltoztatja életedet.
„Egy joghallgató végezte el a legmeggyőzőbb tesztet a ‘villámolvasás teljes elmével’ módszerrel kapcsolatban. Az első szemeszter alatt fotóolvasta az összes feladott olvasmányt, és a javasolt módszer szerint aktiválta az anyagot, mikor ideje megengedte. Folyamatosan csúcseredményt ért el az egyetemen, jól szerepelt az órákon, laza és biztos volt a hozzáállása, és a maximális pontszámot érte el a négyórás esszévizsgán, ahol záródolgozatát mindössze két óra alatt írta meg. A második szemeszter alatt visszatért a hagyományos olvasási és tanulási módszerhez, hogy megtudja, milyen különbséget jelent a villámolvasás. Már két hét után lemondott a kísérletezésről, mondván, hogy a régi tanulási gyakorlat sokkal több munkát és szenvedést jelent, és úgy érzi, összecsapnak feje fölött a hullámok.”

„Egy joghallgató végezte el a legmeggyőzőbb tesztet a »villámolvasás teljes elmével« módszerrel kapcsolatban. Az első szemeszter alatt »fotóolvasta« az összes feladott olvasmányt, és a javasolt módszer szerint aktiválta az anyagot, mikor az ideje megengedte. Folyamatosan csúcseredményt ért el az egyetemen, jól szerepelt az órákon, laza és biztos volt a hozzáállása, és a maximális pontszámot érte el a négyórás esszévizsgán, ahol a záródolgozatát mindössze két óra alatt írta meg.
A második szemeszter alatt visszatért a hagyományos olvasási és tanulási módszerhez, hogy megtudja, milyen különbséget jelent a villámolvasás. Már két hét után lemondott a kísérletezésről, mondván, hogy a régi tanulási gyakorlat sokkal több munkát és szenvedést jelent, és úgy érzi, összecsapnak feje fölött a hullámok.”

„Egy üzletasszony, akinek meg kellett tanulnia franciául, többször fotóolvasta az angol-francia szótárt, mielőtt elutazott volna Brüsszelbe egy francia nyelvtanfolyamra a Berlitz-iskolába. A kurzus alatt esténként „fotóolvasta” a tanfolyam anyagát és a szótárt. Három napon belül eljutott a második könyvig. Az iskola vezetői azt mondták, hogy két és félszer jobb teljesítményt nyújtott, mint az addigi legsikeresebb tanítványuk…”
*
A kötetben foglaltak az alábbi TARTALOM szerint követhetők nyomon:

Hogyan olvassuk ezt a könyvet? – A magyar kiadó és lektorok előszava – Előszó – Köszönetnyilvánítás;

• ELSŐ RÉSZ: NÖVELD VÁLASZTÁSI LEHETŐSÉGEID SZÁMÁT!
(1. A villámolvasás eredete. 2. Régi vagy új olvasási szokások?);

• MÁSODIK RÉSZ: TANULD MEG A „VILLÁMOLVASÁS TELJES ELMÉVEL” MÓDSZERT!
(3. felkészülés. 4. Előzetes áttekintés. 5. Fotóolvasás. 6. Aktiválás. 7. Sebesolvasás.)

• HARMADIK RÉSZ: HOGYAN FEJLESZD ÉS INTEGRÁLD ÚJ KÉPESSÉGEIDET?
(8. Hogyan tegyük a villámolvasást mindennapi életünk részévé? 9. Hogyan osszuk meg az információt csoportos aktiválással? 10. Hogyan gazdagítsd villámolvasási tapasztalatodat? 11. Használd a szintopikus olvasást élethossznyi felfedezőutadon! 12. Kérdések és válaszok a kezdő villámolvasók számára. 13. Mi a villámolvasás titka?)

GYORS ÚTMUTATÓ
BIBLIOGRÁFIA
A SZERZŐRŐL

A „Villámolvasás” című eme kiadványt azoknak az olvasóinknak ajánljuk, akik szeretnék elsajátítani a villámolvasás teljes elmével módszer, köztük az ún. fotóolvasás lépéseit, valójában az információ elme általi „lefényképezését” és villámgyors feldolgozását.
Belépni a gyorstanulás állapotába, a fotófókusz állapotba, stabilan a speciális tudatállapotban maradni és pozitív állítással megerősíteni az információ hatását és a képességet, hogy aktiválni tudják az információt, amelyet a szükségleteiknek megfelelően alkalmazni is tudnak…

Dr. Domján László ajánlása:
„Izgatott örömmel adom ki a a Villámolvasás könyvet, mert olyan remekmű ez, amely gyökeresen megváltoztathatja életünket. Hiszen nem csupán a korábban elképzelhetetlen sebességű olvasásra tanít meg, hanem arra is, s ez egyik vesszőparipám, hogy miként lehet igazán hatékonyan, gyorsan és élvezetesen tanulni.
A könyv legnagyobb tanulsága talán mégis az, hogy mindannyiunk mélyében – ha tetszik tudatalattijában – csodálatos képességű bölcs lakik, s erre a részünkre mindig bátran ráhagyatkozhatunk…”

Ezek érdekelhetnek még: