Teréz anya: A legnagyobb szeretet

5 500 Ft

Leírás

A világ egyik legelismertebb és legnagyobb becsben tartott spirituális vezetőjeként Teréz anya milliókat inspirált a szegények, betegek és kitaszítottak szolgálatában végzett odaadó, önzetlen és példaértékű munkájával. 1997-ben bekövetkezett haláláig a szeretet és hit állhatatos hangja volt a világban, és az általa alapított Szeretet Misszionáriusain keresztül mérhetetlen kedvességével és útmutatásával segítette a „szegények legszegényebbjeit”.

A legnagyobb szeretet Teréz anya bölcsességének legtisztább párlata – valaha megjelent tanításainak leghozzáférhetőbb és leginspirálóbb gyűjteménye.

Ez a kiemelt jelentőségű kötet közelebb hozza az olvasóhoz Teréz anya szeretetről, imáról, adakozásról, szolgálatról, szegénységről, megbocsátásról és Jézusról vallott hitét. A kötet egy hiteles életrajzzal, valamint egy Teréz anyával folytatott megvilágító erejű beszélgetéssel zárul, melyben szó esik a szegényekkel és haldoklókkal végzett munkája során tapasztalt sajátos kihívásokról és örömökről. A 2016-os szentté avatását ünneplő emlékkiadás tartalmazza továbbá II. János Pál pápa szentbeszédét is, mely Teréz anya boldoggá avatási miséjén hangzott el 2003-ban.

A legnagyobb szeretet Teréz anya reményének, valamint Istenbe és a világba vetett rendületlen hitének szenvedélyes testamentuma.

Betekintést nyújt az olvasó számára ennek a rendkívüli asszonynak a szívébe, miközben könnyed, költői egyszerűségében Teréz anya forradalmi kereszténység-megélése is feltárul. A legnagyobb szeretet önnön szavai által ünnepli korunk egyik legnagyobb humanitáriusának életét és munkásságát.

Teréz anyát a világ elsősorban az indiai Kalkuttában, a „szegények legszegényebbjeivel” folytatott munkája által ismerte meg.

1910-ben született Macedónia mai fővárosában, Szkopjéban. Noviciátusát 1928-ban kezdte Indiában. Szerzetesrendje, a ma már 400.000 nővérből álló Szeretet Misszionáriusai 1950-es megalapítása óta világszerte több mint 500 központban segíti a haldoklókat és elhagyatottakat. Teréz anya munkásságát a világ legrangosabb humanitárius díjaival ismerték el, ideértve az amerikai Elnöki Szabadság-érdemrendet, az ENSZ Albert Schweitzer-díját, valamint a Nobel-békedíjat. 1997-ben halt meg, és Ferenc Pápa avatta szentté 2016-ban.

Tartalma:

Thomas Moore előszava
Az imáról
A szeretetről
Az adakozásról
A szentségről
A munkáról és a szolgálatról
Jézusról
A szegénységről és a szegényekről
A megbocsátásról
A gyermekekről és a családról
A szenvedésről és a halálról
A Szeretet Misszionáriusairól
Beszélgetés Teréz anyával
Teréz anya boldoggá avatási homíliája
Teréz anya: Életrajzi vázlat

Ezek érdekelhetnek még: