VÁLASZÚT – Gyógyító meditációk daganatos betegek részére

3 500 Ft

Leírás

Szerző: dr. Czeizel Beatrix
1. meditáció: A daganat, mint tükör
Ezeket a meditációkat terápiás kiegészítésként ajánljuk daganatos betegségben szenvedők  részére. A test mélységeiben tett belső utazás során feltárjuk azokat az érzelmi, lelki fájdalmakat, frusztrációkat és régóta fennálló konfliktusokat, elzárt emlékeket, melyeknek sejtszintű manifesztációja lehet a daganatos betegség. A test és a testben dúló háború lehet az utolsó tükör, amely felmutatja azokat az érzelmeket, amelyeket már hosszú ideje nem tudtunk valóban kezelni, csupán elfojttani, elraktározni. A daganatos betegség mindig egy komoly válaszút elé állít, amiben azonnal döntenünk és változnunk, változtatnunk kell az életünkön. A testünk azért könyörög, hogy már egyetlen pillanattal se nyújtsuk tovább a lelkünk szenvedését, és vállaljunk felelősséget az érzéseink és gondolataink teremtő erejéért. Válaszút, amelyben döntenünk kell, tudjuk-e, akarjuk-e az Életet választani! S ha igen, milyen új úton menjünk tovább. A gyógyuláshoz nélkülözhetetlen, hogy visszaálljon a gyöngéd, szeretetteli belső párbeszéd a testünkkel és a daganattal magával.
A betegség gyökerének feltárása és fokozatos oldása után rehabilitáljuk ezt a kommunikációt a testünkkel, és megkezdjük a belső gyógyító erő felébresztését.
2. meditáció: A belső erők mozgósítása az Élet választásáért
Ebben a meditációban tovább mélyül a betegség érzelmi hátterének felderítése és a testünkkel való őszinte, gyengéd párbeszéd. Majd a lélek erejével mozgósítjuk a szervezet védekező erőit, megerősítjük az immunrendszert, és a pozitív vizualizáció, illetve a gondolat teremtő erejével igyekszünk úrrá lenné a test szintjén megjelenő önpusztító folyamaton. Mélyen elkötelezzük magunkat az Élet választása mellett, és meghozzuk azt a posztulátumot, hogy engedjük az életünket a gyógyulás irányába változni.
Mindkét meditációt lehet akár naponta is váltogatva hallgatni, és ha valaki úgy dönt, hogy aláveti magát a kemoterápiás kezelésnek, javasoljuk, hogy az infúziós kezelés alatt is hallgassa a meditációkat, hogy a közben esetleg felébredő ellenérzést, félelmeket egy potizív teremtéssé tudjuk változtatni, és hogy az ne csupán egy fizikai szintű terápia legyen, hanem gyógyuljon közben a lelkünk is. Szívből kívánom, hogy ezek a meditációk adjanak erőt az Életért való belső küzdelemben, és gyógyítsák gyengéden a testet és a szívet is, hogy megtanuljanak újra egyazon dallamot játszani az öröm húrjain…