Megszólal a csend (CD)

3 490 Ft

Leírás

A hangfelvételen Holló József zenéje mellett Domján László olvassa fel – meditatív stílusban – Eckhart Tolle, megvilágosodott spirituális tanító Megszólal a csend című könyvének első fejezetét, ami tömören tartalmazza Tolle teljes mondanivalóját.

Ekhart Tolle a mű szerzője (Lünen, 1948. február 16. -) német származású kanadai író, előadó, spirituális tanító, „A most hatalma” és az „Új Föld” című bestsellerek szerzője. 2008-ban a The New York Times egy cikkében a „nemzet legnépszerűbb spirituális tanítójaként” utaltak rá. Németországban töltötte élete első 13 évét. Angliában szerzett egyetemi diplomát, kutató tudós és szupervízor, szakmai felügyelő lett.

Élete egy mély lelki átalakulása gyakorlatilag feloldotta a régi identitását, és gyökeresen megváltoztatta az életútját. Életét az intenzív belső utazásának kezdetét jelző átalakulás megértésének, integrálásának és elmélyítésének szentelte…

A kötetben foglaltak az alábbi TARTALOM szerint követhetők nyomon:

• 1. FEJEZET: A CSEND ÉS A BELSŐ CSEND;
• 2. FEJEZET: A GONDOLKODÓ ELMÉN TÚL;
• 3. FEJEZET: AZ EGÓS ÉN;
• 4. FEJEZET: A MOST;
• 5. FEJEZET: AKI VALÓJÁBAN VAGY;
• 6. FEJEZET: ELFOGADÁS ÉS MEGADÁS;
• 7. FEJEZET: A TERMÉSZET;
• 8. FEJEZET: KAPCSOLATOK;
• 9. FEJEZET: A HALÁL ÉS AZ ÖRÖKKÉVALÓ;
• 10. FEJEZET: A SZENVEDÉS ÉS A SZENVEDÉS VÉGE;
A szerzőről

A mű eredeti címe: Stillness Speaks
Fordította és felolvassa: Dr. Domján László
A fordítást lektorálta: Dunay Frank
Szerkesztette: Sólyom Ildikó
Zene: Holló József

Részlet a Bevezetés-ből:
Az igazi spirituális tanítónak a szó hagyományos értelmében nincs tanítanivalója. Nincs semmije, amit neked átadhatna, amit átnyújtva te többé válhatnál: új információja, hite vagy viselkedési szabálya. Az ilyen tanító egyetlen szerepe: segíteni megszabadulni attól, ami elválaszt téged valódi önmagad igazságától és a lényed legmélyén már régóta meglévő tudástól.

A spirituális tanító azért jelenik meg, hogy felfedje és megmutassa neked a belső mélység eme dimenzióját, amely más néven: lelki béke.

Ha azért fordulsz egy spirituális tanítóhoz – vagy ehhez a könyvhöz -, hogy ösztönző gondolatokra, elméletekre, hitekre és intellektuális eszmefuttatásokra találj, akkor csalódni fogsz. Más szóval: ha mentális táplálékot (gondolkodnivalót) keresel, arra itt nem lelsz, s ilyen hozzáállással épp a tanítás lényegéről maradsz le. Az ugyanis nem a szavakban, hanem benned rejlik.

Olvasás közben hasznos ezt szem előtt tartanod, erre ráhangolódnod. A szavak csupán jelzőtáblák. Amit jeleznek, az nem a gondolat birodalmában található, hanem egy olyan, benned lévő dimenzióban, amely mélyebb és végtelenszer hatalmasabb, mint a gondolat. Eme dimenzió egyik jellemzője: a sugárzóan eleven béke.
Tehát e könyv olvasása során valahányszor a lelkibéke-érzés fölerősödését tapasztalod, a mű betöltötte a tanítói küldetését: emlékeztet valódi önmagadra, és jelzi a hazafelé vezető utat…

A „Megszólal a Csend” című eme kiadványt a belső csend gondolatkörével részletesebben is megismerkedni akaró olvasóinknak ajánljuk, amely Eckhart Tolle szerint „meg fogja menteni és átalakítani a világot.”

„Ez nem olyan könyv, amit érdemes egy szuszra végigolvasni, majd a polcra tenni. Élj vele! Vedd gyakran kézbe! S ami még fontosabb: gyakran tedd le! Vagy: hosszabb ideig tartsd a kezedben, mint ameddig olvasod…!”

Ezek érdekelhetnek még: