Észkapcsoló agytorna –/ Észkerékkapcsoló

3 000 Ft

Leírás

Írta: Dr. Paul E. Dennison és Gail E. Dennison

Az edukinesztetika alapjai

Az agy irányítja a mozgásokat, ám ez a kapcsolat kétirányú, tehát a mozdulatokkal visszahathatunk az agyra. A könyv olyan egyszerű mozgásgyakorlatokat tartalmaz, amelyek bizonyítottan hatékonyabbá teszik az agyi funkciókat, pl. az írást, az olvasást és a számolást.

Nagyon sok jó adottságú gyereknek azért okoz gondot a tanulás, mert agyuk olykor egyszerűen „kikapcsol”. Bizonyos mozdulatokkal azonban „visszakapcsolhatjuk” ezeket a területeket, hiszen agyuk és izmaik között kétirányú a kapcsolat! E könyv első részéből (mely korábban Észkapcsoló agytorna címen jelent meg) ezeket a hasznos mozdulatokat ismerheted meg.

Tapasztalat szerint a „problémás” gyerekek 80%-a tanuláshoz csak egyik agyféltekéjüket használják. E könyv második részéből (mely korábban Észkerékkapcsoló címen jelent meg) azt tudhatod meg, hogy miként lehet összehangolni a két agyfélteke működését.

Mindennek az eredménye: jobban megy a tanulás, megjön a gyerek önbizalma, önállóbb és érdeklődőbb lesz. És a plusz jó hír: a javasolt gyakorlatok felnőtteknél is pozitív változásokat okoznak!

Ezek érdekelhetnek még: