Tankó Lászlóné

Tankó Lászlóné vagyok. Miskolcon születtem. A nyíregyházi Bessenyi György Tanárképző Főiskolán végeztem magyar-orosz szakon. Jelenleg Tiszaújvárosban tanítok magyart felső tagozatos gyerekeknek. Ebben a városban élek férjemmel. Egy felnőtt lányunk van, akit már „sínre tettünk", s Budapesten él.
A tanári hivatásról sokáig úgy éreztem, hogy ez a hobbim, és fantasztikus dolog, hogy az embert a hobbijáért még meg is fizetik. (Mivel lelkesedésért semmit nem adnak a piacon, ezért ma már nem így gondolom). A pályámon két jelentős dolog történt velem, amely befolyásolta további életemet: az egyik az ismerkedés az agykontrollal, a másik a dráma mint módszer megismerése. Mindkettő alapvetően megváltoztatta a gyerekekkel, sőt a felnőttekkel való kapcsolataimat.
Biztos vagyok benne, hogy az agykontroll a gyermekek egész személyiségére pozitív hatással van. Az agykontroll tanfolyamot végzett gyerekek sokkal sikeresebbek és egészségesebbek. Mennyi kudarcélménytől mentheti meg őket mindaz, amit megtanulnak ezen a kétnapos kurzuson! A mai oktatási rendszer köztudottan inkább a bal agyféltekét helyezi előtérbe. Ezáltal pont az nem fejlődik gyermekeinknél, ami az általános iskolás korosztály legnagyobb kincse: a kreativitás.
Megdöbbentő az a tény, hogy az emberek agyuknak milyen kis százalékát használják. S mennyire igaz: „Az, akinek kalapácsa van, mindent szögnek lát." A tanfolyamon olyan mentális technikákat ajánlok, amelyek segítségével mindkét agyféltekénket egyformán működtetjük.
A kurzusokat Borsod megyében szervezem 7-10, illetve 11-14 éves gyerekek számára. Az időpont lehet két hétvégi nap vagy a tanítási szünetek napjaiból kettő.
S kiket várok? Mindazokat a gyerekeket, akik tanulási problémával küszködnek, akiknek a stressztől fáj a fejük vagy a hasuk, izgulósak, reggelre elfejtik a megtanult anyagot, néha fáradtak, szeretnének megszabadulni valami rossz szokásuktól, esetleg célokat akarnak elérni, sikeresebbek szeretnének lenni, s tudatosan akarnak élni, vagy csak egyszerűen egyre jobban szeretnének lenni.


Elérhetőség:
70/333-7616
tankomarika@gmail.com