Szarka Zoltán

„ Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, igazad lesz.” (Henry Ford)

A mai világban a változás az, ami állandó. A változás stresszel jár. Mi szülők egyre leterheltebbek vagyunk, a bizonytalanság felemészti a szellemi energiáinkat is. Biztonságot szeretnénk, állandóságot, amit egyre kevésbé tudunk megvalósítani. Nehezebben mutatunk irányt a gyerekeinknek.

A gyerekeknek a helytállás szintén egyre nagyobb energiákat követel. Magasabbak az elvárások, nagyobbak a követelmények és még a „rendszer biztonsága” sincs meg. Hiába végez el egy iskolát, tanul ki egy szakmát, lehet, hogy a „piacnak” már nem arra a tudásra lesz szüksége! Nagyobb az elvárás, több a kudarc lehetősége, nehezebb az újrakezdés.

Ebből adódhatnak a tanulási-, magatartásbeli problémák, alvás- és figyelemzavarok stb.

Mi a megoldás? Hogyan tudunk segíteni nekik?

Az „életünk a mi kezünkben van” érzés megteremtése az önbizalom, az önmagunkba vetett hit növelésével. Kívülről, a környezetünk (szülők, tanárok stb.) visszajelzése segíthet. Belülről pedig a gondolataink formálásával tehetünk ezért a legtöbbet.

A gyerekagykontroll- tanfolyamok kulcsot adnak a gyerekek kezébe, hogyan változtassák negatív gondolataikat pozitívvá, hogyan merítsenek erőt a problémáik megoldásához önmagukból. Egyszerű technikákat tanít, amiket bárhol alkalmazhatnak a mindennapi élet kihívásaival szemben.

Sportolói múltamból adódóan jól tudom, milyen segítséget adhat, mind az egyéni-, mind a csapatsportok esetén is.

Szeretettel várom az érdeklődőket, akár sportolókat, egyesületeket is a tanfolyamaimra.

Szarka Zoltán: 70/943-4664
szarka71@gmail.com