Sáfrány Irma

Sáfrány Irmának hívnak, egy borsodi faluban, Sajókazán nőttem fel. A gimnáziumot Kazincbarcikán végeztem, majd Debrecenben szereztem bölcsész-diplomát. Több mint 20 éve Ózdon élek, a helyi gimnáziumban tanítok magyart és történelmet. Szeretem a hivatásomat, hiszem, hogy amit csinálok, annak értelme van, s erről sok pozitív visszajelzést is kapok. A felnőtt agykontrolltanfolyamot frissen érettségizett gyermekemmel végeztem el 2006–ban.

A tapasztaltak alapján az egyébként sikeres, jól tanuló, orvostanhallgató lányom azt mondta: „Többet tanultam a tanfolyam 4 napja alatt, mint az iskolában 12 év alatt.” E meghökkentő kijelentés mögött az a frissen szerzett élmény húzódott, hogy a tanfolyamon megszerzett tudással, módszerrel, sorsunk, életünk sokkal inkább alakítható, mint gondolnánk; problémáinkat meg tudjuk oldani, a kudarcokat el tudjuk kerülni. A mai gyerekek jó része túl sok kudarcot él meg. S hogy miért? Mert hiányzik az önbizalmuk, nem szeretik igazán önmagukat. Mert nem tudják, hogy a negatív gondolataik, szavaik könnyen valóra válhatnak. Mert a látszólagos nagyképűségük mögött gyakran kétségbeesett bizonytalanság rejlik. Mert nincsenek tisztában értékeikkel, hiányzik az önmagukba vetett hitük, s így problémáikkal is nehezen birkóznak meg. A pedagógusok, szülők nem mindig tudnak segíteni, a kamaszok pedig gyakran el is zárkóznak az ilyen törekvések elől. Az agykontroll azért egy kiváló módszer, mert a gyermek önmagán tud segíteni, ha gyakorolja és alkalmazza a tanfolyamon elsajátított tudományos alapozású mentális technikákat. Ezek hatása igen sokrétű: megmutatkozik a tanulásban, az emberi kapcsolatokban, a magatartászavarok, betegségek leküzdésében. Aki gyerekkorában megtanulja a az agykontroll segítségével megoldani problémáit, nagy esélye van arra, hogy boldog, harmonikus életet élő felnőtté váljék, s ne „csússzon félre” az élete. Tanfolyamaimra elsősorban borsodi általános iskolásokat várok, főleg ózdiakat és Ózd környékieket. Rengeteg a szorgalmas, tehetséges kis emberke itt, de sokan közülük – adódóan a régió helyzetéből is – hátrányokkal küzdenek. Segíteni szeretnék abban, hogy egy olyan eszköztárral „felfegyverkezve” lépkedjenek tovább a felső tagozatba, középiskolába, amelyik mindig rendelkezésükre áll.

A tanfolyamok általában kétnaposak, a foglalkozások változatosak /beszélgetés, mozgás, magyarázat, játék, relaxáció/. A záró foglalkozáson– ahol összefoglaljuk a két nap alatt tanultakat – szívesen látom a szülőket is.

Elérhetőség: 70/316-8122
safranyirma@gmail.com