Böjt - 2 hetes tojáskúra

Kedves Inge!

Itt válaszolok neked, hátha mást is érdekel - részletesebben - a dolog. A tojáskúráról már írtam régebben a Tavaszi fogyás című bejegyzésemben.

A tojás kúrának két változata van:

  1. Drasztikus
  2. Lazább

1. A drasztikus nagyon egyszerű, de én még soha nem próbáltam ki, mert úgy gondolom, hogy nagyon megterheli a szervezetet, és nem biztos, hogy egészséges. Annyi a lényege, hogy két héten át, semmi mást nem ehetsz, csak tojást. Napi 6 darabot. Annyi könnyítést ad, hogy pl. reggelire ehetsz omlettet vagy tükörtojást, vagy lágytojást a főtt tojás helyett. Viszont, ebédre és vacsorára csak és kizárólag a 2db főtt tojásodat eheted. Viszont, megsózhatod. A kúra alatt bőségesen kell inni! A tojásokat csak magukban lehet enni, semmit sem lehet hozzá majszolni.

2. A lazább változatot kedvelem, most is ezt csinálom. Ez, fokozatosabb, és jobban felkészíti a szervezetet, no meg engem is a drasztikusabb szakaszra. A lényege, hogy az első héten ehetsz mást is a tojás mellé. Nem sokat, és nem is kolbászt meg sonkát, de ehetsz. Pl. én első nap, a reggeli 2 db főtt tojásom mellé ettem egy fél almát. Aztán a déli 2 db főtt tojásom mellé megettem az alma másik felét. Vacsira csak a 2 db főtt tojást ettem. Itt, arra kell figyleni, hogy este 17,00h után, vagy ha ez nem megoldható, akkor 18,00h után már ne egyél semmit, és szigorúan betartani, hogy vacsorára csak a 2 db főtt tojásod van.

Reggelire, ehetsz mindig bőségesebben, mivel azt, a nap folyamán úgy is ledolgozod. Így én, igyekeztem kombinálni a dolgokat. Pl. Reggelire két tükörtojás egy fél paradicsommal és egy levél jégsalátával. Ebédre, két főtt tojás egy levél jégsaláta és a megmaradt másik fél paradicsom. Ha reggelire lágytojást készítettem, ahhoz nem ettem semmit. Vagy pl. én szeretem a gombát nyersen is. Egyik reggelihez omlettet készítettem és megpucoltam hozzá egy fej gombát. Nem raktam bele a tojásba, külön, mellé ettem.

Az első hetet így végig is lehet csinálni. Ha nagyon odafigyelsz és betartod a dolgokat, főleg a vacsora-szabályt akkor az egy hét alatt ~2kg lehet fogyni. Azért írtam, hogy kb., mert mindenki más és más, és az sem mindegy, hogy mekkora súlyból akar veszíteni az ember. Én, ma reggel mértem magam, és valóban megszabadultam 2kg-tól.

Tehát, most kezdem a második hetem. Ez lesz a drasztikus. Nem is a mennyiség miatt, hanem halálosan unalmas csak tojáson élni:DDD Reggelire omlettet készítettem, ebédre és vacsira pedig 2-2 db főtt tojás lesz. Ezúttal azonban natúr. Ha úgy érzem, hogy szükséges, akkor ebédre maximum egy salátalevél, de semmi több. Ezt a hetet kell végigcsinálni csak tojással.

A lazább verziónál is bőségesen kell folyadékot bevinni. Én, engedélyezem magamnak a citromos, mézes teát. Az akác mézzel biztosítom szervezetem széndhidrát szükségletét, és hogy műkdöjön az agyam. Természetesen, itt sem esem túlzásokba. Előre elkészítek 1l teát. Rendszerint, fél citromot csavarok bele, és maximum 1 csapott evőkanál mézet csurgatok a teába. De ugye ez, ízlés kérdése is, hogy ki hogyan szereti. E mellett a napi 1,5l ásványvíz, minimum lemegy.

Mivel a diéta igen egyoldalú, még akkor is, ha a tojás sárgájában igen sok vitamin és nyomelem található, szedek egy SuperMega50 nevű multivitamint, és egy C-1000 nevű c-vitamin készítményt. Teljesen természetes anyagok, a c-vitamint pl. csipkebogyóból vonják ki.

A diéta mellett igyekszem mozogni. Otthon használok - nem a reklám helye, de másként ezt nem lehet leírni - Leg Magicet - én csak halálgépnek hívom:) -, illetve 1x30'-et hullahoppozom, ami alatt hallgatom a 101 pozitív állítás -és a gazdagság CD-t. Szóval, a 30'-et alfában töltöm, és programozom. Ilyenkor szoktam a fogyással kapcsolatos pozitív állításokat is elmondani. Pl. Izmos, feszes hasam van.

A második héten a hullahoppozás idejét felemelem 2x30'-re. Reggel, munkába indulás előtt a "Zenés meditáció reggelre és estére" című kazetta reggeli oldalát szoktam hallgatni, és végig is meditálom. Azért így, mert így nem feledkezem bele a meditációba, és nem kések el a melóból:D

Körülbelül ennyi lenne. Remélem, sikerült részletesen válaszolnom. Ha van még kérdésed, szívesen válaszolok arra is.

Sikeres fogyást kívánok!

Egyre jobban, Forgószél